קלייה-roasting

קלייה היא תהליך בו אנו הופכים את פולי הקפה מגרעין לא אכיל לגרעין שניתן לטחון והחומרים המסיסים שבו עוברים למשקה

מנטור לקפה

מנטור לקפה לאחרונה יצא לי להדריך לקוח בהכנת קפה זה היה אונליין תוך מתן משוב על תמונות וסרטוני הכנת קפה שהוא שלח לי לאחר מספר עצות כיצד לשפר את הקפה שהכין עם פולי קפה שאני קליתי קיבלתי גם אני משוב על התהליך בו זכיתי לכינוי מנטור. …

קפה

מה זה בעצם קפה המשקה שרובנו שותים בשביל להתעורר אבל הוא גם משרה עלינו איזו הרגשת התעלות עוד לפני שהקפאין משפיע. קודם כל הוא פרי וככזה הוא יכול להיות בוסרי לפני שיאו בשיאו- בשל או אחרי שיאו עם טעמים פחות רצויים אז איך יודעים : תפוח עסיסי מ…

קלוור clever

מכשיר הקלוור הומצא בטייוואן ב 1997 אבל לא זכה להצלחה במשך עשור לפחות. המכשיר פועל בעיקרון מאוד פשוט זהו מכשיר חליטה קוני בצורה של מליטה אולם בבסיסו יש מעצור כאשר המכשיר יושב על הדלפק או על משקל המעצור סגור. כאשר שמים את המכשיר על ספל …

פרנץ' פרס פלאנג'ר/French Press

  פרנץ' פרס פלנג'ר מה צריך: פרנץ' פרס קפה מים מסוננים מטחנה  לדוגמה וילפה יוניפורם 30 בסקאלה . הריו 8 קליקים, קומנדנטה 30 קליקים . יחס 1:15 למשל 15 גרם קפה 225 מ"ל מים טמפרטורה 95 מעלות   ,אחרי 4  דקות לערבב לשבור את הקראסט לשים מ…

כמקס

כמקס הומצא בשנת 1941 על ידי ד"ר פיטר שלומבוהם, כימאי ומשקיע סדרתי גרמני שהיגר לארצות הברית, בחלקו  בעקבות חוקי הפטנטים שלה. Schlumbohm רשם פטנט על למעלה מ-300 רעיונות והתקנים שונים, וה- מבשלת Chemex היא ללא ספק המוצלחת והמ…

אירופרס Aeropress

ארופרס הוא מכשיר להכנת קפה המשתמש בשילוב של טבילה ולחץ כדי לייצר כוס קפה נקיה עשירה וטעימה. הוא נמצא בשימוש רחב בקרב אוהבי קפה ברחבי העולם. הומצא ב 2005 על ידי אלן אדלר מהנדס ומרצה מאוניברסיטת סטנפורד. ארופרס מורכב משלושה …
פילטר V60

דריפ V60

הכנת קפה פילטר בשיטת V60 השם של מכשיר החליטה בשיטה הזו נלקח מהזוית 60 מעלות של הקונוס בו נמצא הקפה ודרכו עוברים המים . חברת הריו HARIO היפנית המציאה אותו בשנות ה- 50 של המאה העשרים .שיטת חליטה לקבלת משקה קפה פירותי עסיסי ומתוק מעור…

אספרסו מרטיני

מרכיבים 1 מנות וודקה 1 מנה קלואה 1 מנת אספרסו 1/4 מנה סירופ סוכר דמררה קרח הכנה: בשייקר לערבב את כל המרכיבים ולנער לכוס מרטיני לקשט ב 3 פולי קפה למעלה …

אספרסו טוניק

משקה מרעננן לקיץ או לכל עת, מרכיבים :אספרסו כפול, מי טוניק 150 מ"ל , התזה של מיץ ליים, קרח הכנה: בכוס 200 מ"ל למלא קרח לשפוך 150 מ"ל מי טוניק להוסיף התזה של מיץ ליים ואספרסו כפול לאחר שהתקרר …