מיצוי קפה- איך לטעום אותו

מיצוי הוא כל מה שהמים מוציאים מהקפה ללא מיצוי לא היתה לנו כוס קפה. 28% מפולי הקפה הקלויים מסיסים במים זאת אומרת שניתן למצות 28% ממשקל הפולים למים. מים יכולים למצות את הכימיקלים מהפולים אבל הם צריכים עזרה של מטחנה אשר מגדילה את שטח הפנים של הקפה ב…

אספרסו

המשקה המורכב ביותר להכנה בחליטות הקפה Preesed out באיטלקית כלומר יצא בלחץ אספרסו הוא משקה בו מים חמים בלחץ עוברים דרך קפה טחון דק ובעצם ממיסים את המוצקים שניתן להמסה בקפה הטחון שזה בעצם התרכובות האורגניות של הטעמים.   מה משפי…

מתי כדאי לשתות קפה?

מתי כדאי לשתות קפה ? שעון צירקדיאני הוא מחזור ביולוגי של 24 שעות המפקח על התפקודים הפיזיולוגיים וההתנהגותיים של האורגניזם. המחזור הזה נקבע על ידי גנים, אבל גם על ידי גורמים סביבתיים, כמו אור וחשכה. מגליו זכו בפרס נובל בשנת 2017. שעון צ…

ראיון במגזין שותים

מגזין שותים › קפה "קפה חד-זני זה כמו כלי נגינה; מתחיל ביקוּש בארץ לקליות בהירוֹת" הוד אסולין 9 ביוני 2023 בשנים האחרונות, כחלק מתנועת הגל השלישי של הקפה, נראה שגדל הביקוש לקפה חד-זני, כשיותר ויותר חובבי קפה מחפשים למלא את המטחנה שלהם בזן…