מבינים בקפה
מים וקפה
מים מהווים יותר מ-98% מחליטה שחורה, וכ-90% מאספרסו, כך שהמים הנבחרים עושים הבדל עצום בכל ההיבטים של האופי הסופי של הקפה. לא רק זה, אלא שהאיזון ורמת תכולת המינרלים של המים עושים הבדל עצום למה שאנו מסוגלים להפיק מקפה. מינרלים מומסים במים קיימים כיונים טעונים, שעוזרים להם להיקשר לתרכובות הטעם בקפה המובילות לכוסות המרגשות ביותר. עבור חליטת קפה, אנו יכולים לחשוב על מינרלים אלה הקיימים בשתי קטגוריות רחבות, קשיות כללית (GH) וקשיות קרבונטית (KH). עבור קשיות מים טבעית, שני יוני ה-GH החשובים ביותר הם מגנזיום וסידן. למגנזיום יש משיכה חזקה מאוד למולקולות חומצה טבעיות, ולכן יש לו השפעה עצומה על החומציות הנתפסת בקפה, הוצאת טעמים שאנחנו אוהבים לתאר בתור פירות בקפה, בדרך כלל חומציות חדות יותר כמו הדרים ופירות יער. לסידן יש אינטראקציה מעט חלשה יותר, ולכן נוטה לשפר חומציות רכות יותר כמו תות ודובדבן, תוך שיפור ישיר של הגוף. האחרון בפאזל הוא KH, שיש לו אינטראקציה קצת יותר מסובכת. באמצעות תופעה המכונה חציצה,(buffering) קשיות הקרבונט מנסה לשמור על ה-pH (המדידה המדעית של החומציות) של המים סביב 7, שהוא ניטרלי. זה אומר שהשליטה ב-KH חשובה מאוד. מעט מדי, וטעמו של הקפה לא מאוזן וחומצי חד, לא משנה באילו פרמטרים ישתנו. יותר מדי, ואי אפשר לתפוס חומציות כלשהי בקפה, ומשאירה כוס שטוחה ומשעממת.
לכן מציאת מי החליטה הנכונים היא אולי אפילו חשובה יותר משיטת החליטה. אנו ממליצים להשתמש במים מינרליים עם ספירת מוצקים מומסים רכים, באופן אידיאלי מתחת ל-ppm130 חלקים למיליון, אך לא פחות מ 45ppm ( 60-190 מיקרו סימנס) או לשאול את בר הקפה המקומי שלך אם הם יכולים לספק לך חלק מהמים המסוננים שלהם. אתה יכול גם ליצור מי חליטה מאפס, ויש מדריכים נהדרים כיצד לעשות זאת ב-Grind Science וב-Barista Hustle.
שיטה נוספת שימוש בטיפות לתוספת למים מזוקקים https://lotuscoffeeproducts.com
בבקבוקים ניתן למצוא מים בבקבוקים המכילים את רמת האלקליניות המבוקשת במידה ולא ניתן לערבב מים מזוקקים עם מים מינרלים להשגת התוצאה הרצויה.
בקישור ניתן לבדוק את הסיכוי לאבנית או קורוזיה לפי נתונים שניתן לבדוק במים.
אספרסוטק למשרד
אספרסוטק מציעה למשרדים קפה איטלקי אמיתי, מכונות קפה מובחרות, ציוד ומוצרים נלווים (דוגמת כוסות ומוצרי המתקה), שירות תחזוקה שוטף, והדרכה אישית לעובדים בהכנת הקפה.
להמשך קריאה >>
אספרסוטק לבתי קפה
אספרסוטק מציעה לבתי קפה ומסעדות
קפה איטלקי איכותי, מכונות קפה מובחרות,
ציוד ומוצרים נלווים, שירות תחזוקה שוטף, והדרכה אישית לבריסטות לשם הכנת קפה מיטבית.
להמשך קריאה >>
מכונות קפה
חברת אספרסוטק מייבאת מכונות קפה מאיטליה המתאימות לבתי קפה של המותגים פיורנזטו,קרימלי ולה פבוני, וכן משמשת משווקת מכונות קפה ביתיות משרדיות של המותגים סאקו גג'יה ויורה.
להמשך קריאה >>
הקפה
חברת אספרסוטק, הינה היבואנית הבלעדית
של מותג הקפה האיטלקי, סאן-ג'וסטו, המיוצר מאז שנת 1949.
במפעל משפחתי
בלב בירת הקפה האיטלקי, טריאסט.
להמשך קריאה >>
לקוחות ממליצים
התרשמתי מאוד לטובה , מאוד מקצוען , איתר את הבעיה בקלות והביא לפתרונה. כמו כן הקפה שלו מצוין עם ארומה נפלאה…ממליץ בחום
אבי ברגמן
מכיר את אספרסוטק כבר עשרים שנה. עסק מקצועי, שירות ואמינות ללא פשרות.תיקון מהיר ומדוייק למכונה, קפה נפלא ביבוא בלעדי,היענות מהירה לכל קריאה, ניחוחות של חברה אירופאית. נדיר במקומותינו!
רפי סימונסון
כלקוח ותיק של גיא אני מקבל שירות מעולה, קפה מעולה, תיקונים, חלפים ועצות.
מומלץ מאד.
צבי גורן