קלוור clever

מכשיר הקלוור הומצא בטייוואן ב 1997 אבל לא זכה להצלחה במשך עשור לפחות.

המכשיר פועל בעיקרון מאוד פשוט זהו מכשיר חליטה קוני בצורה של מליטה אולם בבסיסו יש מעצור

כאשר המכשיר יושב על הדלפק או על משקל המעצור סגור. כאשר שמים את המכשיר על ספל יש מנגנון שמרים את המעצור

וכל הקפה במכשיר נחלט לתוך הספל. זה מאפשר טכניקה של חליטה בהשרייה infusion וחלחול percolation

כאשר המעצור סגור הקפה מושרה במים בצורה שווה , בטכניקה נכונה ניתן לקבל גם חלחול בצורה שווה.

ניתן לקבל כוס קפה טובה ללא צורך בקומקום עם משפך מיוחד וללא מעורבות גדולה בחליטה עצמה זו דרך רגועה ומספקת לחליטת קפה.

מה צריך:

מכשיר clever

משקל

בוחשן

מטחנה

קפה

מתכון בסיסי :

קפה 15 גרם טחינה בינונית

מים 94° 250 גרם

 

  1. הרטיבו את נייר הפילטר על גבי המכשיר על ספל עם מים חמים ושפכו את המים .
  2. שקלו קפה 15 גרם
  3. הוסיפו מים למכשיר ומעל את הקפה אחרי 30 שניות ערבבו וכסו עם המכסה
  4. אחרי 4 דקות שימו על ספל וחלטו את הקפה .
  5. חכו כמה דקות ותהנו מהמשקה.
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *