סוגי קפה ואופן הכנתם

הבסיס לרוב סוגי הקפה: 1 מנת קפה על 30 מ”ל מים ומעל מעין “כתר” בצבע חום דבש המכונה CREMA (קרמה)

 קפוצ’ינו  קפה אספרסו
 סוגי קפה - קפוצ'ינו  סוגי קפה - אספרסו
שילוב של 1 מנת אספרסו עם 2/3 חלב מוקצף (במרקם קטיפתי) בספל קפוצ’ינו גדול. הקרמה מכתרת את הקצף במעגל. מוגש עם קמצוץ אבקת שוקולד או קינמון.  ידוע גם כ”קצר”. קפה אספרסו ארוך כמו קצר אבל 45 מ”ל מים
 מקיאטו  קפה לאטה
 סוגי קפה - מקיאטו  סוגי קפה - לאטה
 1מנת אספרסו עם נגיעה של חלב חם או קר ובמרכז קצף חלב. מוגש קצר או ארוך (30 מ”ל או 60 מ”ל מים). באיטלקית מקיאטו פירושו: מוכתם.  1 מנת אספרסו מעורבבת עם חלב סמיך פושר ומעל 10 מ”מ של קצף חלב מוגש בכוס זכוכית בטמפרטורה שמאפשרת לגמוע אותו בתוך שתי דקות מההגשה.
 ריסטרטו  אמריקנו
 סוגי קפה - ריסטראטו  סוגי קפה - אמריקנו
 1 מנת אספרסו על 15 מ”ל מים. קפה “קצר מאוד”. קפה איטלקי אמיתי ספל קפוצ’ינו גדול עם 2/3 מים חמים מעליהם צף 30 מ”ל של אספרסו עם מנת קפה כפולה. ידוע גם כ”אמריקנו”.
 לבן flat white  מוקה
 סוגי קפה - לבן  סוגי קפה - מוקה
 מנת אספרסו מוגשת בספל עם 2/3 חלב חם ומעל 5 מ”מ של קצף חלב סמיך. הקרמה מכתרת את הקצף. נפוץ באוסטרליה 1 מנת אספרסו עם כפית של שוקולד לשתיה איכותי מעורבב עם חלב פושר ומעל קמצוץ של אבקת שוקולד. מוגש בספל או כוס זכוכית.

 

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *