סוגי קפה
סוגי קפה ואופן הכנתם
הבסיס לרוב סוגי הקפה: 1 מנת קפה על 30 מ"ל מים ומעל מעין "כתר" בצבע חום דבש המכונה CREMA (קרמה)
קפוצ'ינו | קפה אספרסו |
שילוב של 1 מנת אספרסו עם 2/3 חלב מוקצף (במרקם קטיפתי) בספל קפוצ'ינו גדול. הקרמה מכתרת את הקצף במעגל. מוגש עם קמצוץ אבקת שוקולד או קינמון. | ידוע גם כ"קצר". קפה אספרסו ארוך כמו קצר אבל 45 מ"ל מים |
מקיאטו | קפה לאטה |
1מנת אספרסו עם נגיעה של חלב חם או קר ובמרכז קצף חלב. מוגש קצר או ארוך (30 מ"ל או 60 מ"ל מים). באיטלקית מקיאטו פירושו: מוכתם. | 1 מנת אספרסו מעורבבת עם חלב סמיך פושר ומעל 10 מ"מ של קצף חלב מוגש בכוס זכוכית בטמפרטורה שמאפשרת לגמוע אותו בתוך שתי דקות מההגשה. |
ריסטרטו | אמריקנו |
1 מנת אספרסו על 15 מ"ל מים. קפה "קצר מאוד". קפה איטלקי אמיתי | ספל קפוצ'ינו גדול עם 2/3 מים חמים מעליהם צף 30 מ"ל של אספרסו עם מנת קפה כפולה. ידוע גם כ"אמריקנו". |
לבן flat white | מוקה |
מנת אספרסו מוגשת בספל עם 2/3 חלב חם ומעל 5 מ"מ של קצף חלב סמיך. הקרמה מכתרת את הקצף. נפוץ באוסטרליה | 1 מנת אספרסו עם כפית של שוקולד לשתיה איכותי מעורבב עם חלב פושר ומעל קמצוץ של אבקת שוקולד. מוגש בספל או כוס זכוכית. |
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!