קפה אספרסו מושלם
"קפה אספרסו" – משקה בן 30 מ"ל המהווה את הבסיס לרוב משקאות הקפה המיוחדים המוגשים בבתי הקפה. מנת אספרסו היא התוצאה הסופית של תהליך קליית פולי אספרסו וקו ההתחלה לטווח רחב של משקאות קפה מיוחדים.
מאמר זה מוגש כשירות לבריסטה/בעלים של בית קפה:
להכנת כוס קפה אספרסו אופטימלית ומושלמת יש לשים לב לארבעה מרכיבים חיוניים (4M באיטלקית):
- איכות תערובת פולי הקפה (Miscela)
- התאמת עובי הטחינה (Macinazione)
- סוג ואיכות המכונה (Macchina)
- מקצועיותו של הבריסטה, מכין הקפה (Mano)
חשיבותו של הבריסטה (Barista – מאיטלקית, מוזג המתמחה בהכנת קפה) בהכנת הקפה בבית קפה מכרעת לאיכות הקפה המוגש ללקוחות.
להלן מספר כללים המבטיחים קפה אספרסו מושלם כל פעם מחדש:
1. פולי קפה טריים מהקלייה שלא נחשפו לחמצן, אור שמש, חום ולחות | 2. נדרשת כמות מספקת של קפה טחון טרי למנה אחת או שתיים של אספרסו. עובי הגרגרים הטחונים צריך להיות דק מספיק על מנת להגביל את זמן זרימת המים החמים (92 מעלות צלזיוס) הנמצאים בלחץ (9 בר) ל 25 שניות. |
3. יש למלא את כף המסנן בקפה אספרסו טחון טרי, כ 7-9 גר' למנה אחת ו-16-18 גר' לשתי מנות. | 4. יש להדק את הקפה בחוזקה ע"י מהדק מתכת תוך לחיצה בחוזק של כ 20 ק"ג. סיבוב המהדק על מנת להחליק את שטח הקפה, דבר שיעזור בחלוקת המים בצורה שווה. |
5. יש להתחיל מיידית במיצויי הקפה. צורת זרימת הקפה מזכירה זנב עכבר. | 6. ב 25 שניות יש לקבל כוס אספרסו מושלמת של 30 מ"ל עם לפחות 5 מ"מ של קרמה מעל האספרסו. |
מתוך הספר: The espresso coffee production system" מאת Franco Bazzara |
אז יש מיצוי חסר under extracted של הקפה, וזה לא עונה להגדרות של אספרסו .
יכול לנבוע מכמות קטנה מדי של קפה או טחינה גסה מדי.