דריפ V60
הכנת קפה פילטר בשיטת V60
השם של מכשיר החליטה בשיטה הזו נלקח מהזוית 60 מעלות של הקונוס בו נמצא הקפה ודרכו עוברים המים . חברת הריו HARIO היפנית המציאה אותו בשנות ה- 50 של המאה העשרים .שיטת חליטה לקבלת משקה קפה פירותי עסיסי ומתוק מעורר .
מתכון:
14.3 גרם קפה למשל קוסטה ריקה טראזו קלוי בהיר , טחון גס 25%- %30 מעל ל 900 מיקרון. למשל 22 בסקאלה של wilfa uniform
מוסיפים מים רכים עד 150PPM בטמפרטורה 93 מעלות, בתחילה פי 3 מכמות הקפה בערך 50 גרם ואז אחרי 30-40 שניות מוסיפים עוד 60 גרם ובערך ב דקה וחצי עוד 100 גרם סה"כ 210 גרם יחס 5 .1:14
כל החליטה מסתיימת לאחר 3 דקות, לאחר כ 10 דקות המשקה מוכן לשתייה מתקבל 170 גרם משקה בחוזק 9.4 חזק לפי אפליקציה של wilfa חברת המטחנות.
לרוויה
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!