אירופרס Aeropress

ארופרס הוא מכשיר להכנת קפה המשתמש בשילוב של טבילה ולחץ כדי לייצר כוס קפה נקיה

עשירה וטעימה. הוא נמצא בשימוש רחב בקרב אוהבי קפה ברחבי העולם.

הומצא ב 2005 על ידי אלן אדלר מהנדס ומרצה מאוניברסיטת סטנפורד.

ארופרס מורכב משלושה חלקים עיקריים: צילינדר פלסטיק ,גליל עם חותם גומי ומסננת . כדי להשתמש בו, יש להניח מסנן נייר בבמסננת המתחברת לתחתית הצילינדר, להוסיף קפה טחון ומים חמים ולערבב כדי ליצור תערובת. לאחר מכן, יש להכניס את הגליל וללחוץ כדי לגרום למים לעבור דרך הקפה והמסנן ולהגיע לכוס.

אחת היתרונות העיקריים של ארופרס הוא הגמישות שלו. הוא מאפשר לך לשלוט במספר משתנים, כמו גודל הטחינה, טמפרטורת המים, זמן השקייה והלחץ, כדי להתאים את הקפה לטעמך. הוא גם מייצר משקה נקי, מכיוון שהמסנן הנייר מסיר את רוב השמנים והשאריות מהקפה.

המשקה המתקבל בעל גוף חזק יותר משיטת הפילטר . ופרופיל טעם עדין יותר מאספרסו.

מה צריך:

אירופרס

קפה

מים מסוננים

קומקום מזיגה

נייר פילטר

מטחנה

משקל

טיימר

אירופרס מתכון  הזמנים מתייחסית לקלייה בדרגת צפיפות 400 גרם לליטר.

מנה 11גרם קפה טחון

מים 176 גרם

יחס 1:16

טמפרטורת מים 92 מעלות

זמן חליטה 2:26

יש לטחון את הקפה בטחינה מספר 16  במטחנת וילפה יוניפורם, דרגת טחינה µm760 גסה מטחינה למקינטה ודקה מטחינה לפילטר.

הכנה בשיטה הפוכה כלומר

הגליל למטה ותא החליטה למעלה בצורה כזו הטבילה של הקפה נשלטת יותר וניתן לתת זמן טבילה ארוך יותר.

חממו מים ל 92 מעלות ,הרטיבו המים חמים את המסננת עם הנייר פילטר

שימו את הקפה בצילינדר מעל חותם הגומי של הגליל

שפכו מים על הקפה חכו חצי דקה וערבבו את המים והקפה

סגרו את המסננת עם נייר הפילטר .

לאחר 2 דקות הופכים את המכשיר ושמים מעל הכוס

ומתחילים לדחוס באיטיות לעבר הכוס דרך המסננת עם נייר הפילטר

מחכים כמה דקות ושותים בהנאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *