הכנת קפה פילטר בשיטת V60
השם של מכשיר החליטה בשיטה הזו נלקח מהזוית 60 מעלות של הקונוס בו נמצא הקפה ודרכו עוברים המים . חברת הריו HARIO היפנית המציאה אותו בשנות ה- 50 של המאה העשרים .שיטת חליטה לקבלת משקה קפה פירותי עסיסי ומתוק מעורר .
מתכון:
14.3 גרם קפה למשל קוסטה ריקה טראזו קלוי בהיר , טחון גס 25%- %30 מעל ל 900 מיקרון.
מוסיפים מים רכים עד 150PPM בטמפרטורה 93 מעלות, בתחילה פי 3 מכמות הקפה בערך 50 גרם ואז אחרי 30-40 שניות מוסיפים עוד 80 גרם ובערך ב דקה וחצי עוד 100 גרם סה"כ 230 גרם יחס 1:16
כל החליטה מסתיימת לאחר 3 דקות, לאחר כ 10 דקות המשקה מוכן לשתייה מתקבל 195 גרם משקה בחוזק 5.5 נורדי לפי אפליקציה של wilfa חברת המטחנות.
לרוויה
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!