מסע קפה

למעלה מ-10 מיליון חוות מעורבות בגידול קפה כיום.

למעלה מ-200 מיליון אנשים מעורבים בכלכלת הקפה של המדינות המייצרות.

ירוק – צמח הקפה בפריחה

מערכת ייצור הקפה היא גדולה ומורכבת

האיכר הקוטף את הפירות מוכר לסוחרים קטנים המוציאים את בשר הפרי שוטפים ומייבשים את הפולים

במרכזי ייצור רטוב ולאחר מכן במרכזים הנקראים ייצור יבש ממשיך תהליך הטיפול בפולים.

לכל איזור דרכים משלו לטפל בקפה המשקפים את התנאים הסביבתיים והתרבותיים השונים .

מגוון הזנים ודרכי הגידול האדמה והתנאים האקלימיים מסבירים את העושר של הריחות והטעמים שהמוצר הקסום הזה מצליח להציע לנו.

שלבי עיבוד הקפה

גידול – שיחי הקפה יכולם לגדול עד 12 מטר לייעול האחזקה והקטיף מגבילים את גובהם ל 2-3 מטר

פרי הקפה2683566_orig

קטיף – כאשר הפירות בשלים חייבים לקטפם באופן מיידי לא משימה קלה בהתחשב שהפירות אינן מבשילים כולם בעת ובעונה אחת.

עיבוד יבש כולל יבוש והפשטה של הפולים מהפרי

עיבוד חצי רטוב הפרדה מכנית ע"י מכונה מיוחדת המשתמשת במים בין הפירות הבשלים והפרות השחורים

הפשטה של הפולים מהפרי שטיפה

משתמשים בשיטה זו להאיץ את תהליך הייבוש.

עיבוד רטוב

הפולים מועברים למערכת של גלילים מסתובבים וסילוני מים,

המפרידים בעדינות את הפולים מהקליפה החיצונית ומהציפה. להשלמת תהליך הפרדה

זה מועברים הפולים לחביות עץ גדולות בהן הם עוברים תהליך תסיסה ממושך.

תהליך התסיסה עשוי לגרום להתפתחות של טעמים וריחות בלתי רצויים ועל כן

משתמשים באנזימים כדי להאיץ אותו.

לאחר תהליך התסיסה ולאחר שהפולים עברו שטיפה יסודית מסירים את שתי העטיפות

הנוספות שנותרו על הפולים – עטיפת הפרגמנט ועטיפת קרום הכסף. מייבשים את

הפולים בשמש או במכונות ייבוש ואחר כך שוברים את הקליפות האחרונות בעזרת

מכבש ומפרידים אותן מהפולים.

ייבוש עד שלושה שבועות

ניקוי ומיון

לפני שמכניסים לשקים מנקים את הקפה מאבנים קטנות אבק ולכלוך חלקי מתכת מוסרים באמצעות מגנט

אחרי כן מוסרת הרקמה העוטפת את הפולים.

לאחר מכן ממיינים את הפולים לפי משקל גודל וצורה

מיון ידני handsort

בארצות רבות לאחר הניקוי הפולים עוברים תהליך מיון נוסף להוצאת פולים עם פגמים ע"י עבודת יד

מיון אלקטרוני    e-sort

יש מכונות מיון על פי צבע ומיון באולטרא סגול להוצאת פולים תוססים.

בקרת איכות  QA

בארצות המייצרות הקפה מסווג לפני הגיעו לשוק לפי צורה חיצונית ותכונות הטעם.

אריזה ואחסון  bagging

לבסוף הקפה נשקל ונארז בשקי יוטה או קנבס לאחסון וייצוא בד"כ בשקים של 60 ק"ג.

bags_of_coffee

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *